در وسایل نقلیه شخصی، مواد زیادی برای اشتعال وجود دارند . تصادفات و نقص های فنی می توانند باعث آتش در قسمتی از خودرو شوند . این آتش ها باید در همان ابتدا با کپسول اطفا حریق داخل خودرو خاموش شوند.
قطعات پارچه ای ، پلاستیکی و الکترونیکی خودرو، همه قابل اشتعال هستند . در عین حال وجود روغن ، بنزین و دیگر سوخت های خودرو خطر بزرگ شدن یک آتش کوچک را بسیار بالا میبرند . این موضوع باعث میشود استفاده و همراه داشتن یک کپسول آتش نشانی در هر خودرویی ضروری باشد .
در تهیه کپسول آتش نشانی خودرو به نوع محتویات کپسول ، ابعاد و اندازه ، قابلیت شارژ ، تاریخ انقضا ، وزن یا مقدار مواد و بست نگهدارنده برای کپسول دقت کنید .
دقت داشته باشید بهترین مکن برای نگهداری از کپسول زیر پای راننده است . کپسول توسط پایه نگهدارنده خود باید زیر پای راننده مماس با صندلی نصب شود . در این محل هم دسترسی راننده به کپسول بسیار سریع است و مزاحمتی نیز برای راننده ایجاد نمیشود .
محل نصب کپسول باید محکم باشد تا بشکل اتفاقی از جای خود خارج نشود. ضامن کپسول نیز باید بدرستی محکم باشد تا بشکل اتفاقی از جای خود خارج نشود .
اگر در قسمت موتور آتش رویت شد ضامن کاپوت را بکشید ، اما کاپوت را بالا نزنید . رساندن آنی هوا به آتش با باز کردن کاپوت کار را سخت تر میکند . بعد از کشیدن ضامن کاپوت از درز های کاپوت آتش را هدف گرفته و کپسول را تخلیه کنید .
بهترین نوع کپسول برای آتش سوزی ماشین گپسول های پودری هستند . دقت داشته باشید زمان تخیله یک کپسول یک کیلویی تقریبا شش ثانیه است پس حتما ابتدا مرکز حریق را هدف بگیرید.